Fókuszban az érzelmek

2020.10.19

Vénusz - Neptun szembenállás, miközben a Vénusz belefut a Jupiter, Plútó, Szaturnusz támogató fényszögébe.

Olyan jó lenne tisztán, feltétel nélkül megélni az érzelmeket, de ez most nagyon nehezen mehet. Sokkal jellemzőbb lehet az érzelmek analizálása, a száraz, óvatos érzelmi kapcsolódás, ahol az érzelmeinket megvizsgáljuk, gondolkodunk róluk, ahelyett, hogy átadnánk magunkat a folyamatnak. Ez a kétfajta érzelmi viszonyulás jelenleg feszültséget okozhat. 

A legtöbb ember arra vágyik, hogy megélhesse a tiszta érzelmeket, a vágyai szabadon kiléphessenek a világba. De ezt a fajta érzelmi kapcsolódást nehéz megvalósítani ebben a világban. Egyrészt nem így szocializálódtunk, másrészt tudjuk, hogyha ha érzelmileg megnyílunk, akkor sebezhetővé válunk, ami veszélyesforrás számunkra. Az érzelmileg nyitott, önzetlen ember nem gondolkodik, hogy megölelje-e a másik embert, vagy elmondja neki, mit érez irányába, megteszi mindazt, ami a lelkében van. Persze ez kockázatos lépésnek tűnhet, hiszen részünk lehet visszautasításban, vagy érzelmi csalódásban. Ezért inkább érzelmileg óvatosan, a felszínen kapcsolódunk egymáshoz, ami elég lehet a mindennapi örömökhöz, de nem elég a lelki boldogságoz. 

A Vénusz egy száraz, analizáló jegyben halad, ami az érzelmi megéléseket korlátok közé szorítja, leginkább az eszünkre hagyatkozunk ebben a témában. Miközben a Neptun olyan irányba vinne bennünket, ahol az érzelmi feloldódás létrejöhetne, ha nyitottak lennénk. Ez a két bolygó szembenáll egymással, ami egyfajta érzelmi feszültséget okozhat. A nagybolygók a Bak jegyéből támogatják a Vénuszt, még jobban ráerősítenek arra, hogy következetesek legyünk ebben a témában. 

Hogyan lehet felülemelkedni a problémán? A bennünk megszülető feszültségek mindig a Lélek és az Ego párbeszédére vezethetők vissza, és az emberek többsége hajlamos lehet az Egojára hagyatkozni, ahelyett, hogy a Lelke vezetné az úton...

Felicity Sheer