A kommunikáció fontossága

2020.10.13

Uránusz- Merkúr szembenállás, Merkúr stacioner..."megállt". Nap-Mars szembenállás, amely kicsúcsosodik a nagybolygókkal alkotott T-kvadrátban. /Jupiter, Plútó, Szaturnusz/

A mai nap középpontjában számomra a kommunikáció állt. A kommunikáció megléte és hiánya. A kommunikációval kapcsolatos feszültségek és azok megoldása. 

Számomra mindig nagyon fontos volt a kapcsolódás, a másik emberhez való csatlakozás. Úgy gondolom, hogy akkor teljes az élet, ha a bennünk megszülető gondolatok kijuthatnak a világba és megoszthatjuk őket azokkal, akik befogadóak.

Talán egyre többen vagyunk, akik nehezen találjuk azt a közeget, akik értik miről is beszélünk, akik rá tudnak hangolódni a mondanivalónkra. A kérdés az, hogy ehhez miként viszonyulunk? Feszültséget okoz? Magányosnak érezzük magunkat, vagy inkább kevesebb információt osztunk meg a világgal? Hogyan tudunk olyan embereket találni, akik beszélik a nyelvünket, értik a mondanivalónkat? Saját tapasztalatom alapján, kijelenthetem, hogy a sors folyamatosan küld olyan személyeket, akikkel dolgunk van, és akik számára a gondolataink fontosak... és fordítva. 

Jelenleg olyan időszakot élünk, amikor a kommunikációs problémák megoldása sokkal inkább az orrunk elé lesz tolva. Sőt, ahogy a Skorpióban tartózkodó Merkúr majd elindul hátrafelé, egyre nehezebbnek érezzük a feladatot, de a megoldás mindig bennünk van. Hajlamosak lehetünk dagonyázni a problémákban, az önmarcangoló gondolatok is felszinre juthatnak. Figyeljük magunkat! Belső munkával ezek átalakíthatóak. 

Amúgy sem élünk jelenleg könnyű időszakot, (nyilván a világjárvány is rányomja bélyegét a mindennapokra) a türelmetlenség önmagunkkal szemben most sokkal fokozottabb lehet és úgy tűnhet, mintha önmagunkkal harcolnánk... Mérleg Nap - Kos Mars szembenállás, mely belefut a nagybolygókkal alkotott T-kvadrátba. 

Ha javasolhatom, figyeljük a gondolatainkat, fel nem dolgozott promlémák kerülhetnek fel a felszínre és ahhoz, hogy ezek megoldódhassanak, türelem és belső munka szükségeltetik.

Felicity Sheer