Az emberi kapcsolatok kezelése

2020.10.28

A mai nappal a Vénusz belépett a Mérleg jegyébe, miközben a Merkúr visszatért a Skorpióból, és belesétál a Szaturnusz nehéz fényszögébe.

Az előző két bejegyzésnél a kommunikáció fontosságáról és az érzelmek megélésről beszéltem. Most ezt a két nagyon fontos témát egy kicsit másként járnám körbe, mivel az idő halad, és az energiák folyamatosan változnak az életünkben.

Az utóbbi időben a gondolataink a nehézségek körül időzhettek, az önsajnálat, önostorozás éppúgy része lehetett a mindennapjainknak, mint az elfojtott, nehéz kommunikáció. "Inkább nem mondom ki, mert abból baj lehet..." A kommunikációs problémák még mindig jelen lehetnek, mivel a Merkúr visszafelé halad, de már a Mérleg jegyében.  Ezért most az emberi kapcsolataink kerülhetnek előtérbe és a párkapcsolat témaköre. Ezeken a területeken keresztül időt kapunk arra, hogy amit eddig nem mondtunk ki, vagy nem jól kommunikáltunk ki a másik ember felé, azt rendezzük, és egy új minőségben folytathassuk az életet. Kommunikációnk diplomatikusabb, udvariasabb lehet, jobban figyelhetünk a partnerre. Megvizsgálhatjuk, hogy az adott kapcsolatban hogyan működik a kommunikáció és egyáltalán helye van-e a kapcsolatnak az életünkben. 

Érzelmileg sokkal nyitottabbak lehetünk, már nem elemezzük az érzelmeinket, nem analizáljuk őket, hanem utat engedünk számukra, hogy szabadon megnyilvánulhassanak a partner, a külvilág fele. Fontossá válhat a kapcsolaton belül az érzelmek kimutatása, ideális esetben azok tiszta megélése. A párkapcsolat, az emberi kapcsolatok most előtérbe helyeződnek az életünkben. Attól függően tudunk egy jobb irányba haladni ezeken a területeken, hogy miként tudjuk megoldani az eddig jelen lévő kommunikációs nehézségeinket, illetve a kapcsolaton belül hogyan tudjuk áramoltatni az érzelmeinket.

Felicity Sheer